Mallar – Inbjudningskort, Bordshäfte & Kyrkhäfte

Att göra inbjudningskort, bordshäfte och kyrkhäfte kan vara väldigt tidskrävande och kostsamt.

Därför har vi valt att helt gratis dela de som vi själva använde till vårt egna bröllop. Det är helt fritt att editera precis hur man vill. Se detta som inspiration.


Vi erbjuder även prisvärda paket för bröllopsfotografering. Läs mer här:
https://studiocatla.se/foto/brollop/


Inbjudningskort

Vi valde att göra inbjudningskorten i ett kuvert med vårt egna monogram som ett sigill. Denna är designad av Lars och symboliserar oss. C för Cathrin och L för Lars vilket senare även blev del av vår logotyp för Studio CatLa.

Filerna (Microsoft Word, DOCX) finns att ladda ned här:

Bordshäfte

Detta består av flera sidor som är ihopsatt som en bok. Framsidan trycktes på rött papper enligt bilden nedan:

Den mesta texten är ersatt med exempeltext (Lorem ipsum). Tänk på att placeringen av de olika sidorna är viktiga när man skriver ut dubbelsidigt. Förstasidan är till höger och sista sidan till vänster. Alltså kommer “Välkommen till vår bröllopsfest” först, även om den är placerad till höger. Se exempel nedan:

Vissa delar har vi låtit vara kvar utan att ersätta med exempeltext. Typsnitt är samma som vi hade till vårt egna bröllop. Välkomsttexten, ordningsregler, meny, dryckesmenyn och tack-text är inte ändrad.

Bilder är censurerade men placeringen är kvar för att man lätt skall kunna byta ut till sina egna bilder. Exempel:

Filerna (Microsoft Word, DOCX) finns att ladda ned här:

Kyrkhäfte

Detta valde vi att göra ganska simpelt. En fram- och baksida samt en insida. Även här, tänk på att skriva ut dubbelsidigt. Alla namn är ersatta med “Anders Andersson”. Vi ville ha en gemensam fotografering efter vigseln och lade därför till en QR-kod med vårt monogram. Att skapa en QR-kod med eget motiv är ganska enkelt. Finns massor av hemsidor för detta.

Innehållet i just er vigsel bestäms ofta ihop med prästen. Därför måste innehållet justeras utefter er tidsplan under själva vigseln.

Filen (Microsoft Word, DOCX) finns att ladda ned här:

Hoppas dessa mallar hjälper någon att på ett enkelt sätt ta sig vidare i sin bröllopsplanering.

Tack

Scroll to Top